19 juli 2021

Be proud of who you are!

Eigen foto’s

Een website zonder eigen foto’s, saai!
Er zijn geen andere woorden voor, ze zijn saai!
Er zijn zoveel ondernemers die voor hun website, social media of advertenties foto’s gebruiken van Unsplash, van Shutterstock of zelfs gewoon van Google.
(nooit doen, by the way, want een afbeelding van Google, daar heb je geen rechten voor)

Vergelijk zelf maar:
Met welke Virtual Assistant zou jij samenwerken op basis van de afbeelding van deze 2 websites?
Links of rechts?

En op basis van deze twee advertenties?
Welke cursus zou jij liever aankopen?

Mijn voorkeur: de pagina en de advertentie rechts.
Waarom? Je ziet onmiddellijk met wie je samenwerkt of van wie je iets aankoopt en dat schept zowel vertrouwen als nieuwsgierigheid.

De nadelen van een website of advertentie zoals hierboven links:

  • Ze zijn onpersoonlijk;
  • Ze laten een kans liggen om extra volgers te bereiken, wat een persoonlijke website wel kan;
  • Ze geven hun bezoekers of kijkers een perfect excuus om snel weg te klikken;
  • Ze zijn slecht voor elke business

Sorry voor de makers van deze websites en advertenties!

Mijn verhaal

Toen ik een maand geleden mijn onderneming wou opstarten, wist ik onmiddellijk dat ik voor persoonlijke foto’s moest kiezen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want haha, de enige foto die ik van mezelf terugvond, die van “ok” kwaliteit was voor een website en waarop ik eruitzag zoals ik er nu uitzie (ongeveer dan toch hé), was er eentje van 2014!!!!

Yep, blijkbaar liet ik mezelf zeer weinig fotograferen (als je de periode niet meetelt waarin ik 40 kilo lichter was dan nu en mezelf te pas en te onpas fotografeerde).

Toch heb ik die foto moeten gebruiken! Ik had geen andere optie. Maar ik wist onmiddellijk wat mijn volgende stap zou zijn: een fotograaf zoeken. Ik kwam terecht bij An van An Epic View en ik ben ervoor gegaan. Fotoshoot ingeboekt en daar gingen we dan, met knikkende knieën! Vorige week dinsdag was het zover, mijn allereerste business fotoshoot!

Zo nerveus dat ik was, niet normaal mannekes! Ik ben dan ook zeer onzeker over mezelf. Elke foto die ik van mezelf zie, vind ik lelijk. Ik focus me telkens op mijn wallen, mijn littekens, mijn dubbele kin, mijn flubberarmen…

Maar An heeft me zo kunnen geruststellen. Haar missie: (solo) ondernemers authentiek en vol zelfvertrouwen in de kijker zetten door krachtige beelden! Geen photoshop, geen filters, gewoon jezelf zijn, want dat is absoluut meer dan voldoende. 

Ze deed me lachen en nam daar foto’s van. Normaal gezien vind ik lachende foto’s van mezelf verschrikkelijk beschamend. Mijn ogen knijpen zich toe, mijn dubbele kin wordt zelfs een driedubbele kin (of is dat wat overdreven?), ik frons... Allesbehalve flatterend dus!

Maar uiteindelijk zijn die foto’s zo mooi geworden, en dit om 1 reden: ze tonen wie ik ben! De goedlachse Stephanie die geniet van het leven en die humor belangrijk vindt, ondanks al haar gebreken en onzekerheden.


En dat heb je nodig op een website! De bezoekers moeten zien wie je bent, ze moeten je als het ware aanvoelen. Want met wie werk jij liever samen? Met een authentieke, goedlachse, echte persoon die uiteraard niet perfect is? Of met een fotomodel dat amper een glimlach op haar gezicht kan toveren? Of met een foto van unsplash?
Een echte goede samenwerking begint al bij deze stap.
Wees authentiek!

En no offense, als je eruit ziet als een topmodel, goed voor jou!  Maar ik bedoel hiermee, toon jezelf hoe je echt bent en toon niet die typische foto’s uit de boekjes. Niemand heeft daar een boodschap aan!


Echt mooi!

En dat is zo fantastisch aan een business fotoshoot met een goede fotografe zoals An. Zij weet op voorhand al welke persoonlijke trekjes ze tevoorschijn wil zien komen. Zij ziet je schoonheid en kan dit perfect op beeld vastleggen. En dat was voor mij mindblowing. Toen ik die foto’s van mezelf te zien kreeg, voelde ik me mooi, zelfs met mijn dubbele kin en alle andere gebreken.


Ik, Stephanie, vond mezelf voor de eerste keer in 35 jaar echt mooi! Ik had al een hele weg afgelegd om zelfzeker te worden over wie ik ben als persoon, als freelancer, als administratief organisatietalent,… maar dat ik deze stap ooit nog eens zou zetten, dat had ik echt niet verwacht.

Ik raad het dus iedereen aan: ga voor een business fotoshoot! Laat iemand met kennis van zaken jouw schoonheid op papier vastleggen. Neem die onbekende stap, verleg je grenzen en je zal het je niet beklagen, pinky swear!

En naast dit alles, zal je nog extra beloond worden. Want die persoonlijke foto’s op je website en op je Social Media plaatsen: het vormt een wereld van verschil. Mensen worden door je foto’s aangetrokken en ik heb het zelf mogen ervaren op korte tijd. De posts op social media waar ik een foto van mezelf gebruik, scoren maar liefst 300% beter dan onpersoonlijke posts.  

Het bewijs:


Conclusie van deze blog: Laat zien dat je zelfzeker bent en de opdrachten zullen binnenstromen. Want je eigen business uitbesteden aan een zelfzekere ondernemer gaat veel makkelijker dan aan een onzekere of onpersoonlijke ondernemer. 

Wees niet enkel een rolmodel naar je gezin toe, maar ook naar andere ondernemers toe.
Toon wie je bent! Want dat is absoluut meer dan goed!

You are fucking awesome and 
you need to show the world how awesome you are.Be proud of who you are!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x